Szabad kollégával randizni?

Forrás: Randiblog | 2017 május 15.

„Várj, drága, csöngettek, mindjárt jövök, de maradj fent Skype-on” – jelentem ki Nelli barátnőmnek, aki a laptopom képernyőjéről néz vissza rám. Gyorsan felpattanok az íróasztalom mellől, és szaladok a bejárati ajtómhoz. Miután beengedem a váratlan vendéget, Léna toppan be az előszobámba és lenyom két puszit. „Hali, remélem nem zavarlak, csak épp erre jártam edzésről hazafelé és láttam, hogy itt a kocsid. Gondoltam felugrom, megnézem, hogy jól vagy-e” – mentegetőzik vidáman, és már el is indul a nappali felé. „De cuki vagy, persze, gyere nyugodtan! Én jól vagyok és mindjárt Nellitől is megkérdezheted, mert pont videóchatelünk, és már várja, hogy visszacsüccsenjek a laptop elé!” – invitálom beljebb a barátnőmet. és azonnal kiszaladok a konyhába valami üdítőért. A hűtőben kutatva, tompán beszűrődve hallom, ahogy boldogan köszönti egymást a barátnőim. Két pohár narancslével a kezemben én is visszasietek hozzájuk és az egyiket odanyújtom Lénának.

brigitte-jones-naploja-2017-cosmopolitan

 

„Hát ez szuper, hogy véletlenül így összejöttünk mind, mert legalább mindkettőtök véleményét meghallgathatom!” – kiált fel Nelli a vonal túlsó végén és összecsapja a kezeit. „Na, felbukkant a múltkori tinderes srác?” – kérdezem izgatottan. „Neeem, még ennél is jobb! Legalábbis azt hiszem. Bent a melóban van egy pasi, kábé 30 körüli lehet, és iszonyat jól néz ki. Már régóta kiszúrtam magamnak, de másik osztályon dolgozik, ezért nem igazán szoktam vele beszélgetni. Viszont most úgy hozta a sors, hogy együtt kellett dolgoznunk egy projekten, és az elmúlt napokban sokkal közelebb kerültünk egymáshoz” – kezdi a történetet Nelli, de Léna közbevág kacagva: „Mégis mennyire közel?”
„Jaj, nem úgy, hesegesd el a mocskos gondolataidat, drága, egyszerűen csak sok időt töltöttünk együtt. Pláne egyik este, amikor a munka miatt bent maradtunk későig. és a magánéletünkről is mesélni kezdtünk egymásnak. Na, ne valami filozofikus elmélkedésre gondoljatok, csak megtudtam, hol lakik és van egy macskája, de ami még ennél is lényegesebb, hogy nincs barátnője. Amikor pedig a hobbikról beszélgettünk, akkor elárulta, hogy rendszeresen jár salsázni. Én persze belelkesedtem, hogy az milyen szuper lehet, én is ki akarom próbálni, erre elhívott szombat este valami táncházba, hogy ő majd ott megtanít rá” – meséli Nelli elpirulva. „Húha, akkor ez egy randi tulajdonképpen?” – kérdezi Léna, és megissza az utolsó  korty narancslevét. „Hát ez az, hogy nem tudom eldönteni! Lehet, hogy csak udvariasságból hívott el, mert pont úgy jött ki a beszélgetés, de azért nekem is nagyon randi-szagú a dolog. Ami alapvetően mesés lenne, hiszen csorog a nyálam a pasira, ezt nézzétek, milyen szexi karja van” – mutatja meg a videókamerának Nelli a mobilja kijelzőjét, amin egy férfi facebookos fotója vigyorog ránk. Mindketten elismerően bólintunk, így Nelli azonnal folytatja is:  „Szóval dögös meg minden, nagyon szívesen rámásznék, de ha netán nem működik a dolog, akkor hogyan fogunk együtt dolgozni a jövőben? Sőt, igazából még az is macerás, ha minden klappolna köztünk, ugyanis itt bent nem nézik jó szemmel az ilyet. Lehet nem is tudnék a munkámra koncentrálni! Ja, és azt még nem is mondtam, hogy van egy kolléganőm a recepción, aki totál odavan érte évek óta. Csípem a csajszit nagyon, és ez biztos feszültté tenné a viszonyunkat itt az irodában” – mondja Nelli elszontyolodva. „Nézd, én se tartom jó ötletnek a dolgot, Nelli, sok ilyen sztorit hallottam már! Ha jártok is egy darabig, miután szakítotok, nagyon hülye helyzetbe hozzátok magatokat. Az unokatesóm még munkahelyet is váltott egy ilyen eset miatt. Alapvetően azért gáz, mert teljesen megváltozik a kapcsolatotok dinamikája, amikor már nem csak kollégaként dolgoztok együtt és nem hiszem, hogy ez jól sül el a munkátokban, illetve mások szemében” – jelenti ki Léna elmerengve. „Én csak részben értek ezzel egyet, mert mi van, ha ez a pasi Nelli „nagy Ő”-je? Dobja el magától a lehetőséget, csak mert fél, hogy a melójában összegubancolódnak a dolgok? Szerintem, ha ennyire bejön a srác, akkor kell neki adni egy esélyt, lehet hogy teljesen összepasszoltok! A boldogságod fontosabb, mint az irodában levő intrikák!” – csattanok fel határozottan.
„Ah, hát nem vagytok túl nagy segítség!” – kacag fel Nelli, majd hozzáfűzi: „Mindegy, akármelyik irányba megy el a dolog, azért erre a szombati programra még elnézhetek. Ezután még mindig van időm dönteni, pláne hogy még az is kiderülhet ott, hogy félreértettem ezt az egész randizósdit” – vonja meg a vállát Nelli, és mindketten egyetértően bólogatni kezdünk, aztán lefixálunk egy vasárnap esti talit, hogy Nelli részletesen beszámolhasson majd a történtekről.

Comments are closed.

Blogleírás

Legutóbbi hozzászólások