Hogyan kell szakítani valakivel?

Forrás: Randiblog | 2017 május 8.

„Bánt valami, Zitus?” – kérdezi Léna, miközben elmerengve lökdösöm a csirkedarabkákat a cézár salátámban. Mindegyik barátnőm rám pillant, és kíváncsian várják a válaszomat. „Tényleg, egész este olyan szótlan vagy” – néz rám Anna érdeklődve. „Ah azon filózom, hogyan szakítsak úgy Tibivel, hogy minél kevésbé fájjon neki, és jóban maradhassunk utána is” – felelem felsóhajtva. „Akkor ezt most végleg eldöntötted? Kidobod a srácot?” – kérdezi meghökkenve Nelli. „Igen, tudjátok régebben is megfogalmazódott már bennem a dolog, de miután Erik váratlanul beállított hozzám, teljesen biztos voltam a döntésemben. Nagyon nehéz volt visszamenni Tibihez és hozzábújni, folyton azt éreztem, hogy szabadságra vágyom” – tekintek körbe a barátnőimen a magyarázatom közben. „Tényleg, azóta jelentkezett? Elmentetek kávézni?” – firtatja izgatottan Léna. „Nem bukkant fel, nem tudom megisszuk-e valaha azt a kávét. De az biztos, hogy ahhoz épp eléggé felkavarta bennem a dolgokat, hogy a sarkamra állva le tudjam zárni Tibivel a kis románcunkat” – mondom határozottan, és beleiszok a kólámba.

la-la-land-kaliforniai-alom-emma-stone-ryan-gosling-2017-cosmopolitan

 

 

„Hát figyu, velem több pasi is szakított már úgy, hogy egyszer csak kiszivárgott az életemből. Nyilván ezek nem hosszú kapcsolatok voltak, csak kavartunk. Aztán hirtelen nem kerestek, egyre elfoglaltabbak lettek, és végül megromlott az egész. Nyilván ez a legkönnyebb út számukra, mert ilyenkor van a legkevesebb macera, de azért én nem ajánlom, hogy ezt az utat válaszd, mert a másik fél szemszögéből elég bunkóság” – jelenti ki Léna, és belekortyol a borospoharába. „Nem, dehogy! A szépen lassan eltűnök az életéből húzás nem opció, korrekten szeretem intézni a dolgaimat” – felelem gyorsan. „Akkor telefonon se tedd, engem egyszer így dobott ki a pasim, teljesen sokkos voltam. Lényegében közölte, hogy nem biztos az érzéseiben és megcsömörlött, vagy mi a fene. Tisztába akar kerülni magával, ezért le kell mondja a találkánkat” – fűzi hozzá Anna, és a telefonos szakítás hallatára mindannyian fintorogni kezdünk. „Ott tuti valami másik nő keveredett a képbe” – vágja rá Léna Annára pillantva. „Meglehet” – bólint Anna, és érdektelenül megvonja a vállát.

Miután leadjuk az újabb rendelést a pincérlánynak, folytatom a témát: „Hát, az biztos, hogy személyesen szeretném elmondani. És azt is tudom, hogy egyértelmű akarok lenni, hogy itt és most vége mindennek, nem pedig lilaködösen elkezdek mellébeszélni” – jelentem ki határozottan, és bekapom az utolsó falat salátámat. „Jó, de akkor nem is akarsz már vele többet szexelni? Ez nagyon fontos kérdés ám, mert ha nem zárod le konkrétan, akkor még benne van néhány alkalom, amikor még összegabalyodtok azért. Tudod, ilyenkor nem tudni még hányadán álltok és a pasi is nagyon akar teljesíteni. Sőt amúgy ezek a hancúrozások általában őrjítően izgik tudnak lenni” – kuncog Anna, és lenyalogatja a villáján maradt csokoládékrémet. „Bizony ez egy nagyon kényes téma, hogy egy pillanat alatt el akarod vágni a szálakat, vagy pedig a szakítás után még összejártok néha. Bár nekem erről rossz tapasztalataim vannak, mert előbb-utóbb képbe kerülnek más versenyzők is valakinél, és meglátni az exed egy új nővel a buliban, úgy hogy tegnap este még a te ágyadban volt… Pff, nem kívánom senkinek” – hangzik Léna gyors reakciója.

„Igen, lehet, hogy a szex lélegzetelállító tud lenni, amikor már nem vagytok együtt és mégis megtörténik, de lelkileg borzasztóan gyötrelmes ilyenkor mindkét félnek. Mindenki csak tapogatózik, hogy mit akarhat a másik valójában, és néha a remény kerekedik felül, néha meg a totális kiábrándultság. Az egész cseppet sem egészséges, és szerintem eléggé megsérülhet benne mindkét fél. És amúgy ilyenkor alakul úgy leggyakrabban, hogy totál megutálják egymást az exek. Nem, én ezt semmiképp se szeretném. Erikkel is egy pillanat alatt elvágtuk az egészet, borítottunk mindent és kitöröltem az életemből. Lehet, hogy ez se jó módszer, mert olyan sokknak éli meg a lelked, mint egy halálesetet, és rövid távon jobban fáj, de hosszú távon eredményesebb. Szeretek Tibivel szexelni, de nem lenne okos döntés húzni a dolgot. Azt hiszem leülök vele, és őszintén tálalom az érzéseimet, illetve annak hiányát. Megpróbálom neki elmagyarázni, hogy ő se tudna boldog lenni mellettem, ha nem érzem jól magam, így az ő szemszögéből se lenne ez okos dolog. Meg fogok vele szüntetni minden kapcsolatot egy időre, hogy mindkettőnkben az a kép maradjon meg a másikról, amikor  ennyire kedveltük egymást. Aztán majd ha elég idő eltelt, és mindketten továbbléptünk, akkor talán sikerül kialakítanunk majd egy értékes, baráti viszonyt is” – jelentem ki elgondolkodva, mire minden barátnőm egyszerre kezd el bólogatni.

Comments are closed.

Blogleírás

Legutóbbi hozzászólások