Amikor a haverok megmérgezik a kapcsolatot

Forrás: Randiblog | 2017 április 24.

„Na mi a helyzet Romeóval?” – kérdezi Léna barátnőm viccelődve és bekapja a villáján levő saláta darabkát. „Ha Tibire gondolsz, megvan még” – kacagok fel és leteszem a borospoharat. „Hát ez nem hangzott túl meggyőzően” –folytatja Anna, aki az óriás adag bolognai tésztáját kavargatja éppen. „Igen, mert nem is vagyok túl lelkes, sőt tegnap azon filóztam, hogy lehet végleg lezárom az egészet” – mondom kedvetlenül vállat vonva.

 

„Miért? Történt valami?” – kérdezi Léna kikerekedett szemmel. „Hát tudod, neked már említettem múltkor, hogy egyszerűen kivagyok a barátaitól. És ez csak egyre fokozódik. Tibi ugyanis imádja a haverjait, nonstop velük lóg, mindenhol, mindig becsatlakoznak hozzánk. De ezzel még nem is lenne gond, hiszen én is nagyon szeretlek benneteket és első helyen szerepeltek az életemben – jelentem ki a barátnőimnek és mindnyájan meghatódva pillantanak rám. – Csak ezek szerint nekem el kéne fogadnom az ő barátait is. Úgy értem, hogy ha valaki összejön velem, akkor egy nagy csomagban megkap titeket is velem együtt és sose lennék képes olyan pasival járni, aki nem szeret benneteket. Én viszont nem tudom tolerálni a barátait és talán nem is vonzódom eléggé hozzá, hogy ezen felül tudjak kerekedni” – mesélem elgondolkodva. „De mi a baj velük pontosan?” –kérdezi Sziszi és kér még egy rozéfröccs kört a pincértől.

„Nem viccesek, inkább kifejezetten bunkók. Eleinte azt hittem, hogy csak nyomi kocka srácok, akik belül biztos kedvesek, de cseppet sem. Gusztustalan vicceket nyögnek be, nem érzem, hogy tisztelnének engem és a legrosszabb, hogy Tibit ez nem is zavarja. Egyszerűen idegesítenek, ha velünk vannak, de nyilván nem kérhetem Tibitől, hogy mondjon le róluk. Csak fel nem bírom fogni, hogyan képes ilyen barátokkal éldegélni” – magyarázom Sziszinek és felsóhajtva nézegetni kezdem a desszertes lapot. „Szerintem beszélned kéne vele erről, elvégre veled fogja leélni remélhetőleg az életét, nem pedig a haverokkal” – vág közbe Anna. „Igen, de pont ez a baj! Hogy nem akarom leélni vele az életemet, mert nem vagyok szerelmes. Az a kezdeti lángolás nem tovább fokozódott, hanem pont ellenkezőleg. Azt érzem, hogy valami nem stimmel. És akkor inkább nekem kéne lelépnem, mielőtt bármiféle konfliktust okozok a barátaival” – jelentem ki határozottan. „Hát, ha ez igaz, akkor viszont minél hamarabb lépd meg a dolgot, mert csak az időt vesztegeted, pedig rengeteg srác járkál még ott kint a nagyvilágban, aki a helyébe lépne” – figyelmeztet Léna két korty rozéfröccs között.

„A barátok tényleg nagyon fontos tényező egy kapcsolatban. Bármennyire is hihetetlenül hangzik, de szerintem képes totálisan megmérgezni egy jól működő kapcsolatot is. Emlékeztek, amikor én összejöttem Zolival anno, tudjátok azzal az ingatlanos sráccal? Zoli épp egy borzalmas kapcsolatban döglődött, amikor megismert és ott hagyta miattam a nőjét. Nem csalta meg, mert nem volt köztünk semmi, amíg együtt voltak, viszont közölte vele, hogy belém szeretett és új életet akar kezdeni. De amikor megpróbáltuk, az egész baráti társasága ellenem fordult. Mondjuk ez a banda főleg párokból állt, nem csak srácokból, de a lényeg az volt, hogy mindenki imádta az előző nőjét és nem tudták elviselni a változást, illetve azt, hogy akkor ő most kiesne a brigádból. Nem tudtak választani Zoli és az exe között, hogy kivel maradjanak jóban és az egész totál béna szitu volt. Éreztem, hogy mindenki haragszik rám emiatt, ráadásul az egyik lány konkrétan kijelentette, hogy az a nő sokkal jobban illett Zolihoz. Ah, az egész borzasztó volt és végül egy csomó veszekedésünk lett miatta” – meséli Sziszi elkeseredve, mi pedig azonnal bólogatni kezdünk, hiszen emlékszünk a történtekre. Percekig nem szólunk semmit, látszik, hogy mindnyájan azon törjük a fejünket, vajon tényleg ennyire szabályozni tudják-e a barátok egy románc végkimenetelét.

Hirtelen Léna töri meg a csendet viccelődve: „Ah, Zolik, Tibik, jönnek mennek folyton ezek a pasik, annyira nehéz ennyi férfi nevét megjegyezni, még a saját kalandjaimat se tudom, nemhogy a tiéteket is! Kéne valami VIP lista, amikre csak a legfontosabbak és a legtartósabban kerülhetnek fel! Már majdnem az agyamba véstem ezt a Tibit is, de akkor inkább nem teszem és helyet hagyok a következő jelöltnek” – jelenti ki Léna mókásan. Óriási kacagásba törünk ki és vidáman koccintásra emeljük a poharainkat…

Comments are closed.

Blogleírás

Legutóbbi hozzászólások