„Nem bírok találkozni az expasimmal!”

Forrás: Randiblog | 2017 április 10.

„Kérek még egy koktélt, jöhet neked is egy?” – kérdezi tőlem Anna és közben integetve behajol a szórakozóhely bárpultja mögé. Vidáman bólintok egyet, majd jót mosolygok rajta, ahogy a pincér srác kezét lábát törve Anna előtt terem és lesi minden szavát. A barátnőm néhány kedves mosollyal díjazza is az igyekezetét, és érdekes módon megint csak az én piám kerül felszámításra a blokkon. „Azért járunk ide, mert te ingyen iszol?” – kérdezem felkacagva. „Nem, azért mert itt jó a zene! És erre a vendégem vagy” – kacsint rám a barátnőm.

szomoru-zoe-deschanel-cosmopolitan

 


Annának igaza van, a kedvenc dalaim csendülnek fel, úgyhogy gyorsan visszamegyünk táncolni újra. Épp Calvin Harris slágerére rázom a popsimat, amikor Anna a kezembe nyomja az italát és turkálni kezd a táskájában. A következő 10 percben folyton a telóját nyomogatja, majd valamit mondani kezd nekem, de sehogy se értem a fülsüketítően hangos zenétől. Kicsit közelebb hajol és a fülembe kiáltja: „Figyu, átjönnének Zalánék ide. Itt vannak egy utcára egy másik helyen, de szívesen becsatlakoznának” – mondja Anna és a hanglejtése olyan, mintha engedélyt kérne. „Okés, persze, jöjjön!” –válaszolom gyorsan és beleszürcsölök a vodka szódámba. „Jó, csak annyi, hogy Erik is velük van” – vágja rá a barátnőm és látom, hogy nagyon kellemetlenül érzi magát a hír miatt. Azonnal összeszorul a gyomrom és szaporábban kezd verni a szívem. Dupla kortyot iszok a vodkámból és izgatottan jegyzem meg: „Jaj, ez nagyon nem jó, Anna, ne jöjjön ide, nem akarom látni! Mindjárt kiesik a szívem, elindultak már?” –jelentem ki kérlelő hangon. „Nem, nyugi, még nem! Csak pont ezért kérdezem, megbeszéltük Zalánnal, hogy előbb megkérdezlek téged” – válaszolja a barátnőm és közben megpróbál arrébb lökdösni egy srácot, aki totál részegen téblábol körülötte.

Hirtelen, mintha totál kijózanodnék, ezerrel pörögni kezd az agyam. Se a zene nem érdekel, se az emberek körülöttem, csak azt próbálom kitalálni, milyen hatással lesz rám, ha újra látom Eriket. Váratlanul megszólít egy szőke srác, aki nagy mosollyal érdeklődik, hogy meghívhat-e egy piára. Alapvetően egész cuki, ezért örömmel jelzem neki, hogy megihatunk valamit, de előtte még Annához fordulok: „Nézd Anna, nem örülök neki, de jöjjenek át, ki vagyok én, hogy ezt megtiltsam. Logikus, hogy szeretnéd látni Zalánt és bulizni vele is, nem fogom ezt megakadályozni. Ezt magamban kell elrendeznem, túlélem valahogy” – jelentem ki határozottan, mire Anna megölel és újra nyomkodni kezdi a telefonját. A pulthoz indulok az ismeretlen fiúval és épp leadjuk a rendelést, amikor Anna jelzi, hogy menjünk el a mosdóba. Mivel nekem is kell pisilnem, intek a pasinak, hogy hamarosan visszajövök. Kisietünk a WC-re, itt már végre halljuk is egymás hangját. Anna épp azt ecseteli, hogy úgyis Zalánnal fog hazamenni, így sokkal egyszerűbben alakul az este, mint gondolta. Azonban én még mindig nem igazán tudok koncentrálni, nagyon zaklatottnak érzem magamat, hogy minden egyes perccel közelebb kerülök Erik látványához. Ahogy kilép Anna a WC-ről, hirtelen megsimítom a karját: „Ne haragudj szívem, de nekem most le kell lépnem. Nem vagyok még kész erre, egy ilyen találkozás totál felborítaná a lelkivilágomat. Majd eljön az ideje, de nem ma. Nem gáz, ha hazamegyek?” – kérdezem feszülten Annát. „Nem dehogy, menj csak, teljesen megértelek, Zalánék úgyis mindjárt megérkeznek” – feleli kedvesen. Egy nagy öleléssel elköszönünk és pár perccel később már egy taxiban csücsülök hazafelé menet. Hupsz, a szőke srácot a pultnál el is felejtettem! Na mindegy, bosszankodok és folyton csak azon töprengek, hogy ezzel az új helyzettel nem is számoltam. Tudtam, hogy ha Anna meg Zalán kibékülnek, akkor az az én életemre is hatással lesz, de hogy ilyen hamar visszacsöppenjen Erik a mindennapjaimba, arra még nem állok készen. Pedig Anna a legjobb barátnőm, szóval ha ez így folytatódik, akkor sürgősen ki kell találnom erre a kellemetlen szitura valamit…

Comments are closed.

Blogleírás

Legutóbbi hozzászólások