Pasik, akik nem kezdeményeznek

Forrás: Randiblog | 2017 március 26.

„Hát ezt nem hiszem el” – teszi le bosszankodva a telefonját Nelli és beleszürcsöl a limonádéjába. „Már két hete csak lájkolgatjuk egymást egy szuper helyes sráccal az Instán, de egyszerűen nem ír rám. Kb. két naponta kapok tőle egy szívecskét valamelyik fotómra és ennyi. Semmi folytatás. Csajok, szerintetek nekem kellene lépnem?” – kérdezi tanácstalanul. „Dehogy! A kezdemény a pasik dolga! Van, ami sosem megy ki a divatból!” – vágja rá Anna határozottan.

amerikai-pite-cosmopolitan

„Ugyan már, ez a 21. század édesem, nyugodtan írj neki, ha tényleg bejön! Manapság a nők is ugyanúgy felszedhetnek egy pasit, ez nem ciki” – csattan fel Léna. „Én is inkább a türelemre szavazok, várd meg, amíg ő lép. Egyetértek azzal, hogy egy nő is felszedhet egy pasit, de szerintem ezt a nőiességével kell megtennie. Úgy értem, mondjuk egy szórakozóhelyen huncutul rá lehet pillantani vagy kacéran rámosolyogni egy pasira, de az már az ő feladata, hogy leszólítson” – jelentem ki elgondolkozva. „Pfff na ott vagyok, ahol a part szakad, mert én Lénával értek egyet és inkább küldenék egy üzenetet a srácnak. 2:2 ellen” – sóhajt fel Nelli vállat vonva.

„Oké, azt hiszem ráírok, hiszen úgy semmit nem veszíthetek. Lehet, hogy ő életem szerelme és ha most nem lépek vele  kontaktba, akkor örökre elszalasztom!” – mondja egy kis gondolkozás után. Azonnal rázni kezdem a fejemet: „Ha ő életed szerelme, akkor üzent volna neked és egy percig sem merülhetne fel azaz elképzelés, hogy lemaradsz róla. Talán pont így fogod elrontani az egész kapcsolatotokat, hiszen az első benyomás mindig nagyon meghatározó. Nem hiszem, hogy jó, ha felborítjuk a férfi-női szerepeket, mert a pasiknak vadászniuk kell egy nőre. A hódítás által tudják még jobban megbecsülni a lányt” –jegyzem meg határozottan és belekortyolok a forrócsokimba. „Jó és mi van, ha egyszerűen csak nem az a kezdeményező típus? Nekem van egy kolléganőm, aki már 5 éve házas és ő szólította le a férjét egy pizzázóban. Pontosan nem vagyok képben a sztorival, de azt folyton felemlegeti, hogy a pasija nem szokott kezdeményezni vagy randira hívni csajokat (mielőtt megismerkedtek). Ő például egészen biztos benne, ha anno nem kezdett volna el nyomulni rá, akkor most nem emlegethetné a férjeként” –meséli Léna. „Na de kinek kell olyan pasi, aki ennyire tutyimutyi, hogy nem bírja megemberelni magát, ha szeretne megismerkedni egy lánnyal?” – csattan fel Anna és a desszertes lapot kezdi el csekkolgatni. „Egyetértek Annával! Ha pedig nem is arról van szó, hogy ilyen félénk típus, akkor pedig szerintem azért nem kezdeményez a pasi, mert szimplán nem jön be neki a csaj eléggé” – fűzöm hozzá Anna véleményéhez. „Hát köszi. Akkor ezek szerint nem voltam túl lehengerlő” – vág közbe Nelli röhögve, de gyorsan javítom a kijelentésemet: „Nyugi, lehet, hogy ő csak Anna tutyimutyi kategóriájába tartozik” – mondom felkacagva és megsimítom a barátnőm karját.

Percekig nevetünk mindannyian a témán, aztán pár perces csend ül be, látszik, hogy mindenki ezen töri a fejét.
„Nekem is volt már olyan, hogy kezdeményeztem egy srácnál, akivel együtt jártunk konditerembe. De az valahogy más szitu volt, mert ott ólálkodott már körülöttem hetek óta és köztünk azonnal kialakult egy párbeszéd. Úgy értem, igazából csak  finoman annyit kértem, hogy igazítsa meg a súlyokat és utána már ő próbálta folytatni a dolgot” – szólal meg Léna és közben int a pincérnek a számláért. „Na az megint egy másik helyzet szerintem. Rengeteget számít, hogy személyesen történik a szitu vagy online. Hiszen az elsőnél ott közrejátszanak a gesztusok, a testbeszéd, a biztató szempillantások, stb. Te tulajdonképpen csak egy nagyon pici löketet adtál a dolognak, ami valószínűleg amúgy is bekövetkezett volna” – magyarázom Lénának, de nem is részletezem tovább, mert mindenki bólogat.  „Jól van csajok, eldöntöttem. Vasárnapig várok vele, az még 5 nap. Ennyi időt kap, hogy ráébredhessen, hogy én vagyok a leendő felesége. Ha addig nem jelentkezik, akkor viszont én lépek felé, de eléggé sokat esik a szememben. Egy randira jó lesz, de az biztos, hogy nem lesznek ábrándjaim vele a jövőre nézve, szóval akkor már nem érdemes eljegyzési gyűrűt keresgetnie nekem” – zárja le Nelli a beszélgetést és jót kacagva rendezzük a számlánkat.

Comments are closed.

Blogleírás

Legutóbbi hozzászólások