Amikor kiderül a pasi szörnyű titka…

Forrás: Randiblog | 2017 március 13.

„Mi történt? Siettem, ahogy tudtam, de nem sokáig tudok maradni” – mondom izgatottan és belépek Anna lakásába. A barátnőm szipogva zárja be mögöttem a bejárati ajtót és mindketten leülünk az étkezőasztalhoz. Cseppet sem tetszik, hogy kisírtnak tűnnek a szemei, egyre csak azon jár az eszem, hogy vagy Feri (a pasija) vagy pedig Zalán csinált már megint valamit. Mondjuk meglepődnék rajta, mert nem hallottam már egy jó ideje Zalán felől, nekem úgy tűnt, végleg feladta, hogy visszahódítsa Annát. Ez a Feri srác meg olyan szimpinek tűnik, Annának egy rossz szava se volt eddig rá, elképzelni nem tudom, mi történhetett.

 

„Kérsz egy kávét?” – kérdezi Anna szomorúan. „Nem ihatok kávét a hülye diétám miatt, de azért köszi. Na mondd már inkább, hogy mi a baj, tisztára feszült vagyok emiatt” – szólok rá komoly hangon a barátnőmre. „Hát tudod, többször is volt már olyan beszélgetésünk Ferivel, amikor ledöbbentem a véleményén és a gondolkodásmódján. Ezek általában a családalapítással, a kisgyerekekkel meg ilyesmi témákkal függtek össze” – kezdi Anna, de értetlenkedve közbevágok. „Eléggé homályos, amit mondasz. Mi volt olyan furcsa ezekben? Mire akarsz kilyukadni?” – csattanok fel türelmetlenül. „Nyugi, mindjárt megérted. Nem tudom idézgetni ezeket, de nem is lényeg. Egyszerűen volt valami bizarr érzésem vele kapcsolatban. Aztán múltkor Feri elutazott Győrbe, de nem igazán mondta meg minek. Miután hazatért, nagyon nyugtalan volt és rossz kedvű napokig. Mivel nem különösebben kommunikált velem, ezért egy pici cselhez folyamodtam és áthívtam vacsorára. Mondtam neki, hogy a kedvencét főzöm és kajálás közben megállás nélkül újratöltögettem a poharát vörösborral. Azt gondoltam, hogy az alkohol majd segít, hogy jobban megnyíljon és el is kezdtem kérdezgetni. Finoman utalgattam Győrre, meg hogy megváltozott, látom, hogy valami bántja. Sokáig beszélgettünk, amikor pár óra után egyszer csak sírva fakadt és kinyögte, hogy neki van egy kislánya Győrben” – csuklik el Anna hangja és könnyes lesz a szeme. „Mi van? Hogy érted ezt? És ezt mégis mikor akarta neked elmondani? Egyáltalán kitől van az a gyerek és hány éves?” – kérdezem sokkosan.

„Most volt az ötödik születésnapja. Régebben Feri összekavart az édesanyjával valami buliban és ő lett az eredménye. A nő bejelentette, hogy meg akarja tartani, Feri pedig összeveszett vele, hogy nem fogja elismerni saját lányaként soha. Ezért a csaj elköltözött Győrbe és ott nevelgeti a kislányt. Feri pedig feléjük se nézett eddig. Viszont lelkileg nem volt kibékülve magával és beszélt valami pszichológussal, aki rávette, hogy keresse fel a gyerekét a születésnapján. Ő pedig meg is tette” – fejezi be a meghökkentő sztorit Anna. „Jesszusom, mik vannak! Alig tudom elhinni, Anna. És most mit érzel?” – kérdezem szomorúan és megsimogatom a barátnőm karját. „Hát két dolog bánt nagyon. Az egyik, hogy hónapok óta egy ekkora titkot rejtegetett előttem az a férfi, akinek a legközelebb kellene állnia hozzám. A másik pedig az, hogyan volt képes megtagadni a saját gyerekét? Én elhiszem, hogy nem volt szerelmes ebbe a nőbe, és a helyzetük is elég labilis volt, de ha már tényleg világra jön az a pici baba, hogyan lehet tőle így elfordulni? Ha ennyire nincs felelősségérzet és empátia benne, akkor én nem akarom vele leélni az életemet!” – mondja Anna zokogva.

És egy kicsit egyet is értek vele, valóban elég nehéz lenne megbízni egy olyan pasiban, aki képes ilyen gyenge jellemként viselkedni egy nehéz helyzetben. „És most mi a terved?” – kérdezem félénken Annától és közben töltök neki egy pohár vizet, hogy megnyugodjon. „Zitus, nekem ez az egész nagyon kiábrándító volt. És bármennyire is szeretem Ferit, de eleget gondolkodtam rajta, hogy ráébredjek, képtelen vagyok túllépni ezen. Este jön majd át, elvileg nálam aludna. De le fogok ülni vele beszélni és megmondom neki, hogy jobbnak látom, ha kilépünk egymás életéből. Nehéz lesz, de ez lesz az okos döntés. Ennyi volt!” – mondja Anna szipogva. A szemében pedig úgy csillog a határozottság, hogy nem is feszegetem a dolgot tovább, inkább vigasztalóan megölelgetem a barátnőmet.

Comments are closed.