Az expasi haverja tabu?

Forrás: Randiblog | 2017 március 4.

Már napok teltek el azóta, hogy levelet kaptam Attilától, mégis sokszor eszembe jut a dolog. Eltűnődve bámulok ki az ablakomon, amikor váratlanul csöngetnek. Imi reakciójából már sejtem, hogy valamelyik barátnőm lehet az, ilyenkor izgatottabban szokott nyüszögni a bejárat előtt. Amikor kinyitom az ajtót, Anna széles vigyorral toppan be az előszobámba, majd vidáman beviharzik a nappalimba: „Zitus, ez így nem mehet tovább, ki kell mozdulnod valahova. Tudom, hogy nagyon felkavart Attila üzenete, de nem csüggedhetsz itthon gubbasztva, folyton őt várva, mert lassan mítoszt írnak rólad a XXI. századi Pénelopé néven! De óriási szerencséd van, mert nálad házhoz jön a felmentősereg, aki már le is szervezett egy szuper bulit ma estére. Kifogás pedig nincs!” – jelenti ki határozottan, én pedig mosolyogva szót fogadok neki. Bár semmi kedvem nincs szórakozni, de értékelem, hogy ennyire törődik velem, szóval magamra rángatok egy szűk, csini koktélruhát. Anna segítségével pedig még egy dögös smink is landol az arcomon, így egy órával később már a taxiban robogunk az egyik szórakozóhely felé.

himym-cosmopolita

 


„Szia drága! Jó újra látni téged!” – kiáltja Anna és lenyom két puszit a pultos fiúnak. Nagyon örülök, hogy Anna régi osztálytársa pont itt dolgozik, mert a pult körüli hatalmas tömeget elnézve enélkül sose szolgáltak volna ki minket ma este. „Tudtátok, hogy az éjszaka két legszebb lánya ma féláron ihat?”– kacsint ránk a srác és máris elénk tesz két Long Island koktélt. Lehidalok mennyire cuki, annyira feldobja a kedvemet a személyre szabott titkos italakciónk, hogy már nem is bánom, hogy lejöttünk ide. Miközben Anna a sulis évekről cseveg a sráccal, a többi pasast csekkolgatom és próbálom őket rangsorolni egy tízes skálán. Egészen jól mulatok magamban, amíg váratlanul megpillantom Erik egyik haverját a tömegben. Azonnal találkozik a tekintetünk és Berci elindul felém. Szinte felkap örömében és megpörget, annyira vidáman üdvözöl. Jesszusom, elég fura ez a banda, Erik összes haverja mindig úgy örül nekem, mintha nem is a haverjuk exe lennék, hanem az ő barátjuk! Bár már két Long Island is bennem van, mégse tudom lazán kezelni a dolgot és remegő gyomorral kérdezem meg, hogy kikkel érkezett le a helyre. A választ hallva boldogan felsóhajtok, Erik nem jött le a srácokkal. Miután Berci megpuszilgatja Annát is, mellém könyököl a pultra és felszólít, hogy meséljek magamról. Mindig is bírtam a srácot, nagyon kedves és sokkal empatikusabb, mint a férfiak általában. Beszélgetünk a melóról, a kutyámról, a barátnőimről. Én is kíváncsian érdeklődöm az új lakásáról és jókat nevetgélünk, amikor a főbérlője idióta szokásait ecseteli. Néha Anna is becsatlakozik a beszélgetésbe, de többnyire csak azért, hogy lerakja elém a következő koktélomat. Kínosan ügyelek rá, hogy még véletlenül se érintsem az Erik témát, azonban meglepetésemre Berci magától hozza fel a pasikat.

 „Na és mi a helyzet a lovagjaiddal? Gondolom akad bőven. Van olyan, akinek újra felcsüccsentél a lovára?” –kérdezi vigyorogva. „Hát, jelentsen ez a kifejezés bármit is, de semmilyen istállóban nem áll olyan lovam, amire rendszeresen felcsüccsennék” – válaszolom kacagva. De ahogy belém villan Attila levele, komoly hangon hozzáfűzöm: „Megismertem valakit, aki nagyon fontossá vált számomra, de nem vagyok benne biztos, hogy működni fog” – mondom Bercinek felsóhajtva. „Huh, úgy látom eléggé megvisel a dolog. Ennyire bejön a pasi?” –kérdezi kíváncsian és lehúzza az előtte levő felest. Hosszú beszélgetésbe kezdünk, de Attiláról csak diszkréten említek pár dolgot, inkább az érzéseimet kezdjük el elemezgetni. Minél több Long Island csúszik le a torkomon, annál jobban elkenődök a téma kapcsán, Berci pedig nagyon cukin vigasztalni kezd. Nem is veszem észre, hogy már órák óta a pultnál beszélgetünk, azonban az rögtön feltűnik, amikor Berci gyengéden megcsókol. Annyira jól esik, hogy ennyire megért ez a pasi és ilyen figyelmes velem, hogy ahelyett, hogy eltolnám magamtól, nem bírom abbahagyni a csókolózást. „Oh te jó ég! Jesszusom!” – kapom el a fejemet, amikor végre kezdenek kitisztulni az agysejtjeim a Long Islandes ködfelhőből. „Jaj, Berci, mi a francot csinálunk? Ez hatalmas hülyeség!” – fordulok felé ijedten, de válasz helyett csak határozottan magához húz. Megpróbál újra megcsókolni, de ezúttal kibújok az öleléséből. „Mennem kell, ne haragudj, jó éjt!” – rohanok el gyorsan és a legelső taxiba bepattanok a bejárat előtt. Alig bírom felfogni a történteket, csak Annának pötyögök egy SMS-t, hogy „nagy hülyeséget csináltam, holnap SOS beszélnünk kell.”  Azonnal megérkezik Anna érdeklődő válasza, de már nem is reagálok rá kétségbeesésemben, csupán egyetlen dolgon tűnődöm a taxi ablakán kibámulva. Jesszusom mi lesz, ha ezt Erik véletlenül megtudja?

Comments are closed.

Blogleírás

Legutóbbi hozzászólások