Expasi vs. új szerelem: melyiket válasszam?

Forrás: Randiblog | 2017 január 27.

Félénken nyitom ki a bejárati ajtómat, miközben Imi már nyüszítve ügyeskedik a lábaim között, hogy ő léphessen be elsőként a lakásba. Azonnal bepillantok a nappaliba, hogy ott van-e még Zalán, de már csak Anna üldögél a kanapémon. A hulla sápadt arckifejezésén látszik, hogy még alig fogja fel a történteket és csak mereven bámul ki az ablakomon. Felakasztom gyorsan a kabátomat, berohanok hozzá és aggódva kérlelni kezdem, mondja el mi történt. Semmit nem válaszol, csak rám bámul a nagy kék szemeivel és potyogni kezdenek a könnyei. „Mondd kérlek, hogy nem haragszol rám!” – ölelem meg azonnal, miközben Anna nemet intve, megrázza a fejét.

gilmore-girls-rory-jess-logan-cosmopolitan

Percekig nem szólal még meg, csak kínos csendben szipog maga elé nézve, majd hirtelen belekezd: „Zalán elmondta, hogy nálad járt múltkor és kétségbeesetten tanácsot kért tőled. Nekem is elmesélte, hogy vissza akar kapni és megbánt mindent. Hogy rengeteg nővel volt azóta, de mindig én jártam az eszében. Folyton győzködött, hogy én is biztos ezt érzem, csak nem merem bevallani. És igaza van, ő is bennem él a mai napig, de én egyszerűen nem tudok átlépni azokon a sebeken, amiket ejtett rajtam. Nem tudok már úgy a szemébe nézni, hogy ne jutna eszembe az a sok harag és fájdalom, amit vele kapcsolatban éreztem. Sokszor álmodtam erről a pillanatról, hogy megjelenik még az életemben, de most hogy itt volt a lehetőség, azt éreztem, hogy képtelen vagyok belevágni. Nem tudnék elbírni még több fájdalmat, és már nem hiszek benne, hogy boldogan tudnánk éldegélni. Mondtam neki, hogy én járok valakivel, akit nem akarok elveszíteni. De mentegetőzni kezdett, hogy itt most nem az a lényeg, hanem azaz elszakíthatatlan kötelék, ami köztük van…”

„És te mit válaszoltál Annám? Hát te is erre vágysz nem?” – vágok közbe izgatottan. „Azt mondtam neki, hogy azt a köteléket ő már elszakította. És megkértem, hogy menjen el. Ő pedig könnyes szemmel elviharzott” – fejezi be a beszámolót a barátnőm, és beleharap az asztalon levő csokis muffinba. Hirtelen megcsörren Anna telefonja, a kijelzőn Feri neve villog. Egy pár pillanatig félénken bámulja a mobilját, majd felveszi. „Igen, Zitánál vagyok még. De! De van kedvem, ha eljössz ide értem. Nem vagyok szomorú. Nem, furcsa se vagyok, csak pont most fújtam ki az orrom. Csupán Zitussal felemlegettünk pár régi dolgot, de egyik sem fontos már” – mondja Anna a telefonban és lerakja. „Mindjárt itt van Feri. Felkap kocsival, mert elmegyünk moziba. Látszik, hogy sírtam? Elkentem a sminkemet?” – fordul felém a barátnőm és elkezdi összepakolászni a cuccait. „El fogod neki mesélni, hogy találkoztál Zalánnal?” – kérdezem kíváncsian és finoman megtörlöm Anna arcát, hogy eltüntessem a lefolyt szempillaspiráljának nyomait. „Nem!” – hangzik a határozott válasz, majd hozzáfűzi a szemembe nézve. „Zita nagyon hálás vagyok ezért az egészért. Hogy meghallgattál, hogy mellettem vagy és még azért is, hogy iderángattad Zalánt. Egy cseppet sem haragszom, tudom, azt szeretnéd, hogy boldog legyek és én is így tettem volna hasonló helyzetben. Ha ezt nem teszed meg, és nem hallgatom meg Zalán vallomását, talán soha nem döbbenek rá, hogy mit is érzek valójában. Örülök, hogy az életem része vagy” – mondja elérzékenyülten és egy puszit nyom az arcomra.

Miután kiengedem a bejárati ajtón, döbbenten pislogok és próbálom felfogni a hallottakat. Persze értem, amit Anna mond, de én tényleg azt hittem, hogy kibékülnek. Vannak olyan emberek, akikről azt hiszed, egymásnak lettek teremtve és tökéletesen összeillenek. Még ha egy nagy szakítás töri is meg a kapcsolatukat, akkor is mindenki arra számít, hogy egyszer még keresztezniük kell egymás útját. Hiszen ezek az emberek nem tudnak kilépni egymás életéből továbbra sem, attól még hogy nem találkoznak. És ki tudja, lehet, hogy most elbeszéltek egymás mellett, de ez nem azt jelenti, hogy nekik nem fog még összefonódni a sorsuk. Csak lehet, hogy Annában is meg kell érnie a dolgoknak. Ha pedig akkorra már túl késő lesz, az se lehet véletlen…

Comments are closed.

Blogleírás

Legutóbbi hozzászólások