Elárulom a barátnőm, ha szövetkezek az exével?

Forrás: Randiblog | 2017 január 16.

Épp a legújabb körömlakk szerzeményemet tesztelgetem a lábujjaimon, amikor váratlanul megszólal a csengőm. Szivacs pamacsokkal a lábujjaim közt nagy nehezen odatipegek az ajtóhoz és közben aggódva belepillantok az előszobatükörbe. A kis csigákba felcsavart hajam és a bordó bársony jogging szettem nem a legvonzóbb látvány, szóval nagyon reménykedek, hogy a szomszéd idős néni akar csak valami megint kölcsönkérni.

serena-chuck-gossip-girl-cosmopolitan

Ahogy kinyitom az ajtót, annyira ledöbbenek a meglepetéstől, hogy az első pillanatban meg se bírok szólalni. „Hát, szevasz! Te mit keresel itt?” –kérdezem elképedve Zalántól, Anna barátnőm expasijától. „Bármilyen hihetetlen is lesz a válaszom: téged. Hát így kell fogadni egy régi jóbarátot?” – kérdezi nevetve Zalán és közben kedvesen megölel. Miközben behívom a lakásba, elgondolkodva jegyzem meg magamban, hogy nem is voltunk azért annyira jóbarátok. Akkoriban együtt jártak Annával és valóban sokat lógtunk együtt, de a szakításuk után minden kapcsolat megszakad köztünk is. Óriási szerelem volt köztük és Annának borzasztóan fájt a vége, érthető, hogy eltávolodtunk egymástól. Nem beszélve arról, hogy Erik is nagyon jóban volt Zalánnal, így én is szívesen hátat fordítottam annak a társaságnak. „Mi a fene van a hajadban Zitus? Nagyon hülyén néz ki”– kacagja el magát Zalán miközben vidáman üdvözli Imit, a sánta tacskómat. „Valóban, de ha majd a végén meglátod a Victoria’s Secret angyalként tündöklő loknijaimat, akkor csak a szuperdögös jelző fog eszedbe jutni” – mondom pajkosan és kiveszem a pamacsokat a lábujjaim közül. „Miért jöttél ide? És mi a helyzet veled? Ezer éve nem beszéltünk, nem szoktam meg, hogy két pasi is üljön a kanapémon” – kíváncsiskodom gyorsan és viccelődve a kutya felé intek a fejemmel. Imi láthatóan totál odavan Zalánért, ki se hajlandó szállni az öléből. Zalán arca azonnal komoly kifejezésre vált. „Beszélni szerettem volna veled és ez tűnt a legjobb megoldásnak. Nem akarlak feltartani, csak egyszerűen nem tudom ki mástól kérhetnék tanácsot. Annáról van szó” – jelenti ki félénken. El se tudom képzelni, mit akarhat mondani, hiszen én naponta beszélek Annával, mindig pontosan tudom mi történik az életében. „Megijesztesz kicsit. Akarod, hogy hozzak valami lélekerősítő felest?” – kérdezem Zalántól és lejjebb halkítom a TV-t. „Mindig is a humorodat és a lazaságodat csíptem benned” –vigyorodik el a hívatlan vendégem és a következő pillanatban már a nagybátyjám híres házi pálinkáját töltöm ki pohárkákba.

Gyorsan túl leszünk az első körön és Zalán belekezd a mondanivalójába. „Vissza akarom kapni Annát. Szeretem őt. Azt hiszem ő a Nagy Ő” – hadarja el sietve, de határozottan. Annyira nem számítottam erre a vallomásra, hogy azonnal töltök még egy pálinka kört. A kezem gondolkodás nélkül cselekszik, az agyam csupán azon jár, milyen sok idő eltelt már azóta, mióta szétmentek. „Hogy jutott ez most eszedbe?” – kérdezem sokkosan. „Több csajjal is jártam azóta és senki sem volt olyan, mint ő. Még mindig rengetegszer eszembe jut és nem tudom elengedni. Fogalmam sincs, mit kéne csinálnom, úgy hallottam, hogy van most valakije” – válaszolja bátortalanul a srác. Anna pedig tényleg összejött egy fiúval nemrég, de még nagyon friss a dolog és nem is tűnik boldognak mellette. Főleg a szexben nem találják meg igazán a közös hangot, de Anna valamiért mégis akart neki adni egy próbát. Elmesélem Zalánnak, hogy valóban alakulóban van egy románc, de finoman utalok rá, hogy Anna nem tűnik nagyon lelkesnek. „Nyilván nem akarom felborítani az új kapcsolatát, de kezdek megőrülni. Te vagy a legjobb barátnője, mit tennél a helyemben? Kérlek segíts nekem!” – győzköd izgatottan és felsóhajtva elmerengek a dolgon. „Nézd, biztos nehéz volt idejönnöd hozzám és ezeket elárulni nekem. Ezért elhiszem neked, hogy tényleg komolyan gondolod. Valószínűleg már sok álmatlan éjszakán túl vagy miatta, ezért süket fülekre találna, ha azt javasolnám, hogy felejtsd el az ötletet. Nem mondom, hogy szívesen látnálak a barátnőm mellett, hiszen rengeteg fájdalmat okoztál neki és nem neked kellett a kezét fognod, amikor napokig a párnájában sírt. De azt gondolom, hogy az élet nagyon rövid. És sokkal fontosabb, hogy kimondjuk vagy megtegyük a kiszámíthatatlan lépéseket, mintsem azon gondolkodjunk, hogy mi lett volna ha. Nem tudom mennyire fogod felkavarni ezzel Anna életét vagy a sajátodat, de mondd el neki. Még mindig kevesebb vesztenivalód van, ha balul sül el, mintha nem lettél volna elég merész, hogy a saját vágyaid szerint éld az életedet. Drukkolni ugyan nem fogok neked, de ha netán újra melletted kötne ki, akkor nem fogom bánni, hogy egy ilyen tettre kész férfi van az oldalán.” A következő percekben Zalán meghatódott ölelését érzem a karjaim körül és hálálkodások közepette elviharzik…

Comments are closed.

Blogleírás

Legutóbbi hozzászólások