Félrelépés, szakítás, mentőakció

Forrás: Randiblog | 2016 december 16.

„Halló? Ki az?” – szólok bele a telómba nyöszörögve, és közben próbálom kidörzsölni az álmot a szememből. Annyira váratlanul csörrent meg a mobilom az éjszaka közepén, hogy nem is tudtam felfogni milyen szám jelent meg a kijelzőjén. „Zita te vagy az? Hol vagy?” – kérdezi sírva a hang a vonal másik végén. „Itthon, miért? Timi te vagy az? Te sírsz? Mi történt?” – pattannak ki a szemeim hirtelen, és ijedten fel is ülök az ágyban. Timi már kislány korom óta az egyik legjobb barátnőm, de az utóbbi  időben nagyon ritkán találkoztunk, mert lett egy komoly pasija és vele töltötte minden idejét. Kb. két éve össze is költöztek és az utolsó infóm az volt, hogy Timi ott akarja hagyni a melóját és inkább babázással szeretné majd tölteni az idejét. „Kérlek gyere el értem! Mindennek vége, látni se akarom többé!” – zokogja a telefonba.

Photograph of couple ripped in half

Én pedig nem is kérdezek rá a részletekre, nyilván a pasijával történt valami. „Hol vagy most? 5 perc és indulok” – mondom szomorúan és közben fél kézzel próbálom magamra rángatni a farmeremet. „Itt ülök az utcánkban a járda szélén és van velem két bőrönd is. Összepakoltam a cuccaim” – válaszolja, de már alig értem a szavait annyira sír. Negyed órával később megállok autóval Timi előtt, és csak akkor veszem észre, hogy hajnali fél 3 van. Kipattanok a kocsiból és megölelgetem a járdán zokogó barátnőmet. Azonnal mesélni kezdi az egész sztorit, de annyira összefüggéstelenül beszél szegénykém, hogy alig értem ki a szavakat a zokogása közben. Úgyhogy inkább hevesen bólogatok mindenre, beültetem a kocsiba és közben bepakolom a cuccait a csomagtartóba. „Nézz a szemembe,Timi és vegyél egy nagy levegőt. Minden rendben lesz, és ezt is túl fogjuk élni, ahogy eddig is mindent. Oké?” – és letörölgetem a könnyeket a szipogó barátnőm arcáról.

Hazamegyünk hozzám és mire felérünk a lakásomba, már sokkal nyugodtabban magyarázza, mi is történt az este. „Bálint éppen fürdött, amikor pityegett az iPhone-ja. Pont ott volt mellettem a kanapén és rápillantottam. Kapott egy SMS-t egy olyan számról, amihez csupán egy P betű volt elmentve. Az üzenetben pedig valami olyasmi állt, hogy a kedvenc bugyid van rajtam és bárcsak ma is a fogaiddal tépnéd le. Meg a végén, hogy hiányzol,stb. Teljesen sokkot kaptam, amikor elolvastam. Forgott velem az egész világ. Remegő kézzel nyújtottam oda a telefont Bálintnak a fürdőszobában. Elsápadt és össze-vissza kezdett beszélni. Kiabáltam, hogy mondja el az igazat, aztán veszekedtünk és kinyögte, hogy egy hónapja viszonya van Petrával, a kolléganőjével” – meséli Timi és újra sírni kezd. „Tudod, egy pár hete már észrevettem, hogy furcsán viselkedik, de azt hittem, csak sok a dolga. Soha nem fogok tudni megbocsátani neki, pedig annyi közös tervünk volt. Jaj, mihez kezdjek most az életemmel?” – sóhajt fel szipogva.

Készítek neki egy forró teát és megölelgetem: „Figyelj, most arra kell gondolnod, hogy nők millió élték már át ugyanezt, és ha ők is képesek magukat túltenni egy szakításon, akkor te is össze tudod magadat szedni. Most az idő lesz a legjobb barátod, és tudatosan fogod összetapasztgatni a szíved darabkáit. Az élet egy óriási játékmező. Egyszer egyest dobsz, egyszer pedig hatost és ezzel mindannyian így vagyunk. Pont ez a kiszámíthatatlanság adja meg az igazi varázslatát. A nehéz helyzeteket túlélve tudjuk megbecsülni utána a jó dolgokat. A boldog időszakok pedig azért jók, hogy emlékeztessék az embert, hogy van kiút a völgyből, bármikor megjelenhet a kockán újra a hat pötty. Na a terv a következő: kapsz három napot, amikor egész nap sírdogálhatsz az ágyban. Végig nézheted a kedvenc filmjeidet, elsírhatod a történteket az összes barátodnak telefonon és annyi csokit, jégkrémet és pizzát eszel, amennyit akarsz. De a negyedik napon már nincs több önsajnálat. Vodkát iszunk és kitörölgetjük Bálint összes üzenetét, hogy ne olvasgasd, sőt beállítjuk, hogy ne láss semmiféle infót róla a közösségi oldalakon se. Tilos őt nézegetned, mert most csak előre lépdelünk, hátrafelé nem. Átnézzük a cuccaidat és minden olyat kiselejtezünk, ami rá emlékeztethet téged (nem dobjuk ki nyugi, csak egy ideig nálam lesznek eldugva). Az ötödik napon írnod kell egy listát, amiben felsorolod magadnak, Bálint rossz tulajdonságait és azokat a dolgokat, amik igazából nem is tetszettek a kapcsolatotokban. A hatodik napon pedig elmész fodrászhoz, veszünk pár új ruhát és alaposan átgondolva felírod egy lapra, hogy mik azok a céljaid az életben, amire igazán vágytál. Ha van olyan hobbi, tánc vagy sport, amit már régóta ki akartál próbálni, akkor most bejelentkezel rá. A hetedik napon pedig újra felfrissíted a kapcsolatot azokkal a pasikkal, akik Dunába akartak ugrani, mikor Bálinttal anno összejöttél. Nem baj, ha nincs kedved randizgatni, de jót fog tenni az ácsingózó férfiak tekintete az önbizalmadnak. És idővel minden szépen rendbe fog jönni. Mert mi, a barátaid eddig is mindig itt voltunk melletted és ezután is mindig itt leszünk” – mondom Timinek, aki megszeppenve rám pillant és most először látom őszintén elmosolyodni az este folyamán.

Comments are closed.