Felbukkan az ex

Forrás: Randiblog | 2016 november 4.

Pici szívecskéket rajzolgatok a jegyzetfüzetemben, miközben a meetingen hosszasan ecseteli a főnököm, hogy mennyire fontos a határidők betartása. A tárgyalóban szerintem a fél társaság nyitott szemmel alszik, csak a grafikus srác próbál szemezni velem. Azóta flörtöl, amióta idekerültem – mindezt a barátnője háta mögött, ami felháborító. Kinézek az ablakon, látom, hogy egy pasi bőgeti a motorját a piros lámpánál. Imádom a motoros pasikat, árad belőlük valami vad, féktelen szexualitás, amitől ösztönösen lecsúszik a bugyim. Na jó, igazából ilyen csak egyszer fordult elő, és ahhoz azért jó sok kört kellett mennie a srácnak a lakásom körül! Épp próbálnám felidézni, milyen izgi motoron szexelni, amikor megrezzen a telóm: üzenetem jött. Erik írt!Remegő kézzel nézem a mobilom és ezerrel pörög az agyam. Ha azonnal megnézem, azt ő is látja és arra következtet, hogy még mindig fontos nekem (nem járna mondjuk messze az igazságtól). Vagy taktikázzak és olvassam el, de ne válaszoljak?

Smart phone

Azt írja: „Szia! Mi a helyzet? Megtaláltam a kesztyűdet, gondolom hamarosan szükséged lesz rá a hidegben. Őszintén remélem, hogy jól vagy.” Hát, hogy lennék már jól??? A világ összes koktélja se lenne elég, hogy megháláljam a barátnőim türelmét, amíg hónapokig sírtam nekik utánad! A menyasszonyi esküm helyett az új albérletem főbérlőjének tettem ígéretet, hogy nem lépek le idő előtt! És mit akar a kesztyűmmel? Lehet, hogy meghatódott rajta és hiányzom neki? Hülyeség… Egész nap az üzeneten jár az agyam, és a CIA-t megszégyenítő módon kombinálom a fejemben a lehetséges verziókat. Töprengve ülök le este a manikűrösöm elé, aki persze izgatottan érdeklődik, hogy merre járnak a gondolataim. Csípem a csajszit, mert vicces, de elképesztő, mennyire pletykás! Van valami misztikus varázsereje ezeknek a körmös asztaloknak, amitől a nők úgy érzik, muszáj elfecsegniük a pasijuk/főnökük/szomszédjuk legintimebb titkait is! Én egyelőre kitartok, és csak a fáradtságommal magyarázom a kedvemet. „Jól van, akkor te csak pihenj, majd én sztorizok neked addig, mert döbbenetes hírem van!” – válaszolja izgatottan.

doktor-szoszi-manikur-cosmopolitan

Tegnap a kolléganője kezelte Erik jelenlegi barátnőjét, aki hangosan elpanaszolta, mennyire összeveszett a pasijával. „Csak félfüllel hallottam, de azt hiszem, ki van akadva, hogy Erik sehova se hajlandó őt magával vinni” – suttogja nekem és közben érdeklődve rám pillant. Döbbenten állapítom meg magamban, hogy a körmösök tényleg mindig mindenről tudnak! Ez itt valami munkahelyi elvárás? „Ugyan együtt laknak még, de állítólag már a bőrönd is előkerült, ami azóta is az előszobában álldogál” – folytatja tovább. Hát, annak a bőröndnek elég mozgalmas élete lehet abban a lakásban, mert tudtommal egy hónapja költöztek csak össze! De ezt nem mondom ki hangosan, csak kedvesen megköszönöm a sztorit, és mosolyogva hozzáfűzöm, hogy ez már nem az én problémám. A lány csalódottan teszi le a gél lakkot, és döbbenten csúszik ki a száján a kérdés: „De Zitus, ti mért is szakítottatok? Annyira szépek voltatok együtt!” Szépek…hát, köszi. Jennifer Aniston és Brad Pitt is szép volt együtt, de az élet nem ilyen egyszerű. Bár nálunk semmilyen Angelina nem jött a képbe, de helyette olyan vitákba gabalyodtunk a végén, amit egyszerűen nem tudtuk megoldani. A temperamentumos, kiabálós természetünk miatt az egyik ilyen veszekedés közben előkaptam a bőröndömet, és onnantól kezdve már nem tudtam visszacsinálni. Szívesen elárulnám neki azt is, hogy Erik kisbabát szeretett volna tőlem, én meg még nem, de inkább nem kezdek bele, mert ideje indulnom. Hazafele a kocsiban sokat töprengek: azért léptem ki a kapcsolatunkból, hogy a saját magam ura legyek és a hangulatom ne pasiktól, hanem kizárólag tőlem függjön. De ha ez az SMS így felkavar, akkor még mindig hatással van rám, így viszont, sose érem el a célom. Eldöntöttem, nem írok vissza. És nem bosszúból vagy taktikából. Nem izgat, mit ír, nem akarok kombinálni többé. El akarom engedni őt. És ez a tudat végre felszabadít. Bebújok az ágyba, félreteszem a telómat és mosolyogva alszom el.

Comments are closed.

Blogleírás

Legutóbbi hozzászólások